Archivos de la categoría Val d’Aran – Pyrénées

Pais, People & Montanhes

I tornem-hi

Sembla que aquestes lletres ja les hagi escrit abans. Tot just va acabar Pyrenades V, que  de nou entres en fase de desconnexió, de treball, de neguits, de realització de nous projectes, de seguiment i manteniment dels actuals. Sí, quina bogeria!. Varem fer uns dies de vacances al juny, temporada d’estiu fins setembre i ala! … enxufat amb la obra i amb la peli.

Pyrenades V va anar molt bé. Estem contents perquè la gent està contenta. Ens diuen que els hi agrada escoltar persones que expliquen els seus coneixements i experiències, que els hi agrada anar d’excursió acompanyats d’un guia i fent nous amics, que disfruten veien pel·lícules de muntanya com “Valley Uprising” …

Poc a poc, anem aconseguint l’esperit desitjat, aquell esperit romàntic dels pirineistes ens va impregnant per uns dies. I no s’oblida. Fins la setmana santa del 2016, esteu citats!

Pyrenades 2015 – V edició

De nou tenim a les mans i al cap un programa  complert de intenses activitats a l’estil de Pyrenades. Avui començarem de nou amb aquesta mena de festival que pretén combinar l’oci amb la cultura. Aposta prou extranya en aquest mòn on lo “bó” cal que estigui ben mastegat. Nosaltres -al contrari-,  pretenem que el visitant tingui que fer un esforç, sigui físic o mental, tal com al seu moment varen fer els primers aventurers i exploradors als Pirineus. Això si: us garantim disfrutar de la natura, dels vostres amics i de valtros mateixos.

Mireu el programa, escolliu i visiteu-nos. Pyrenades V comença ja!

poster2015_net

PYRENADES 2014, S’HA ACABAT

Han estat 8 dies intensos on la mescla d’oci, natura i debat ha estat constant. Estem molt contents perquè la cuarta edició ha ofert continguts molt-molt interesants i perque el sol i les temperatures suaus ens han acompanyat cada dia. Aixó es molt important.

Ara, sols voldria agraïr a tots els participants, col.laboradors i sponsors la seva implicació e interés en aquest festival, doncs es aquest progresiu reconeixement que va fent que es consolidi en el mapa cultural pirinenc.

Força gràcies !!!

Untitled-2

Pyrenades 2014. Aneu a la web per conèixer els continguts d’enguany. Programa potent.

Salardú es vesteix de Pyrenades 4

La cuarta edició de Pyrenades ja està a les portes.  Reforç de les activitats infantils, la visita de la Edita i el seu show de llum i colors, excursions mes atractives, un programa de conferències dens i variat, la IV Mostra de Cinema de muntanya …  fantàstica!!, estrena de l’exposició Film Blanc, una “première” en Cinema d’escalada i aventures i molts personatges i tertùlies interessants ens acompanyaran aquest any.

 

The perfect storm (Una tormenta perfecte als Pirineus centrals)

Sobre les inundacions a la Vall d’Aran de juny del 2013 

Han confluit quatre factors que han desencadenat la terrible tormenta del dia 18 de juny del 2014 que va desbocar els rius dels pirineus centrals. Els rius Esera, Garona,  Gave de Pau i d’altres,  van recollir cabdals extraordinaris d’aigua que van provocar les inundacions mes greus mai recordades als Pirineus. Amb el balanç de tres victimes mortals a la vessant francesa i gravísims danys materials en infraestructures civils i en el teixit econòmic dels àmbits agrícola, industrial i turístic, aquest severament malmés just a l’inici de la temporada d’estiu. Sigue leyendo

VIATJANT CAP A LES TERRES DEL NORD

Article publicat a la revista DESCOBRIR CATALUNYA.  Agost 2012

Entradeta:

La resposta es la bellesa. Els temps presents i el sentit del viatge es fonen en la mítica  aventura cap a  “les terres del nord”. La Val d’Aran, el contacte amb la natura i el concepte de viatjar,  prenen força com a espais de descans i de reflexió.

Article:

Viatjar és l’experiència sublim de descobrir nous territoris i cultures, contemplar paisatges idíl·lics i allunyar-se del propi món per un temps. Rebo l’encàrrec d’escriure aquesta presentació just quan tinc les bosses fetes per viatjar cap a Nordlands, on les muntanyes neixen arran de mar. Volem cap a Oslo el 29 de maig quan a Espanya l’estan sumint més i més en la doctrina del caos. Abraçar els fills desprès de molts mesos i riure plegats es el millor motiu per emprendre un viatge. Sempre es bo tenir-ne un. Creuem Noruega en tren i en vaixell fins a Tromsø. Són dos dies quasi sense dormir. La postal contínua de la bellesa del paisatge ens impedeix tancar els ulls. Reconeixem la Val d’Aran a cada instant:  els boscos d’avets que s’enfilen cap a les muntanyes nevades, el riu que baixa brau pel desgel, el llac d’aigües tranquil·les que reflexa l’afilat perfil de la serralada, l’erràtic bloc de gel que es confon amb els núvols amarats per la llum del sol de mitjanit. Et sens com a casa. Mirant per la finestra abstret pel paisatge i el record de la vall, la botzina del maquinista trenca de cop l’embadaliment: “Quina societat tan antinatural ens estan imposant?”. Sorgeix la reflexió malgrat has fet el propòsit de deixar-la enrere. Es superposa amb l’estol d’ocells que vola buscant la nova llar, com el bernat pescaire que venint del fred sobrevola el riu Garona buscant terres més càlides. Ells si que volen ferms, tenen clar el camí a recórrer, saben que el Pla de Beret és per descansar, per poder continuar la travessa amb més força i determinació. Les vacances proporcionen aquesta energia i pau als esperits. Sentir la llibertat, gaudir dels racons paradisíacs, poder-te fer preguntes amb calma i trobar respostes en la bellesa, son bones raons per viatjar. Les terres del nord, la Val d’Aran, aporten aquests sentiments. Demà tornarem i avui pots dir que ets feliç.