VIATJANT CAP A LES TERRES DEL NORD

Article publicat a la revista DESCOBRIR CATALUNYA.  Agost 2012

Entradeta:

La resposta es la bellesa. Els temps presents i el sentit del viatge es fonen en la mítica  aventura cap a  “les terres del nord”. La Val d’Aran, el contacte amb la natura i el concepte de viatjar,  prenen força com a espais de descans i de reflexió.

Article:

Viatjar és l’experiència sublim de descobrir nous territoris i cultures, contemplar paisatges idíl·lics i allunyar-se del propi món per un temps. Rebo l’encàrrec d’escriure aquesta presentació just quan tinc les bosses fetes per viatjar cap a Nordlands, on les muntanyes neixen arran de mar. Volem cap a Oslo el 29 de maig quan a Espanya l’estan sumint més i més en la doctrina del caos. Abraçar els fills desprès de molts mesos i riure plegats es el millor motiu per emprendre un viatge. Sempre es bo tenir-ne un. Creuem Noruega en tren i en vaixell fins a Tromsø. Són dos dies quasi sense dormir. La postal contínua de la bellesa del paisatge ens impedeix tancar els ulls. Reconeixem la Val d’Aran a cada instant:  els boscos d’avets que s’enfilen cap a les muntanyes nevades, el riu que baixa brau pel desgel, el llac d’aigües tranquil·les que reflexa l’afilat perfil de la serralada, l’erràtic bloc de gel que es confon amb els núvols amarats per la llum del sol de mitjanit. Et sens com a casa. Mirant per la finestra abstret pel paisatge i el record de la vall, la botzina del maquinista trenca de cop l’embadaliment: “Quina societat tan antinatural ens estan imposant?”. Sorgeix la reflexió malgrat has fet el propòsit de deixar-la enrere. Es superposa amb l’estol d’ocells que vola buscant la nova llar, com el bernat pescaire que venint del fred sobrevola el riu Garona buscant terres més càlides. Ells si que volen ferms, tenen clar el camí a recórrer, saben que el Pla de Beret és per descansar, per poder continuar la travessa amb més força i determinació. Les vacances proporcionen aquesta energia i pau als esperits. Sentir la llibertat, gaudir dels racons paradisíacs, poder-te fer preguntes amb calma i trobar respostes en la bellesa, son bones raons per viatjar. Les terres del nord, la Val d’Aran, aporten aquests sentiments. Demà tornarem i avui pots dir que ets feliç.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>